Warmtebeeld

Temperatuur detectie

Mogen wij uw aandacht voor...

Temperatuur bewaking

.


Warmtebeeld camera's hebben een hoge detectiegraad, maar steeds vaker worden ze ook ingezet voor temperatuursbewaking. Of het nu gaat over opslag van bulk materiaal wat kan broeien, elektrische voertuigen die laden in de buurt van kwetsbare infrastructuur of gebouwen, of het controleren van een productie proces. 24/7 controle op temperatuur is vaak de sleutel om veel schade te voorkomen.


Wat is temperatuur controle?

Met de AXIS Q2101-TE kunt u op afstand de temperaturen over grote gebieden bewaken, automatisch of handmatig met slechts één camera. Het kan temperaturen van -40 °C tot 350 °C (-40 °F tot 660 °F) bewaken met verschillende triggertypen, zoals de laagste en hoogste temperatuur of temperatuurgradiënt. Wanneer deze robuuste camera op een positioneringseenheid (apart verkrijgbaar) wordt gemonteerd, biedt deze een onbelemmerd gezichtsveld van 360°. Dit maakt ook een thermometrische bewakingsronde mogelijk met ondersteuning voor maximaal 256 presets met elk 10 veelhoekige detectiegebieden. Spottemperatuurmeting fungeert als een visueel hulpmiddel en laat u de exacte temperatuur in een specifiek gebied zien. Bovendien maken temperatuurmetadata statistieken, follow-up en procesanalyse mogelijk.

Vroegtijdige brand detectie.

Vooraf geïnstalleerde analysesoftware maakt vroege branddetectie mogelijk, waardoor waarschuwingen over vroege tekenen van brand of mogelijke oververhitting snel bij een proces engineer/ controller zijn. Met behulp van slimme filtering worden hete objecten, zoals de warme uitlaatgassen van passerende werkvoertuigen, gegenereerd, waardoor valse alarmen worden verminderd.

In geval van brand of broei telt iedere seconde.

Door de temperatuur te controleren en bewaken koopt u letterlijk tijd om in actie te komen en schade te voorkomen. 

Grote schaal temperatuurscontrole
  • 24/7 temperatuur bewaking
  • 256 pre-sets
  • Automatische beveiligingsronde
  • Doormelding naar controlekamer