Slimme steden

een slimme stad is een veilige stad

Slimme steden

Slimme steden of dorpen zijn meer dan openbare ruimtes die vol hangen met camera's om "de boel" in de gaten te houden. Door gebruik te maken van Ai kunnen eenvoudig bezoeker stromen in kaart worden gebracht, verkeersstromen worden geoptimaliseerd of de toegang tot een bepaald gebied in een stad beperkt worden.

De data die beschikbaar komt uit camerabeelden is AVG Proof te verwerken, omdat deze geanonimiseerd kan worden.

Oplossingen

Openbare veiligheid

Een belangrijke kernwaarde van Slimme steden is dat voor ons dat de systemen uitsluitend worden ingezet om de veiligheid van de inwoners en ondernemers te bevorderen.  Daarbij leveren wij een oplossing die zich met name richt op een effici├źntie slag in de samenwerking tussen de meldkamer en de Boa's en hulpverleners op straat.

Lees meer..

Mobiliteit

File of opstoppingen in een stad zijn voor niemand fijn en leiden vaak tot ergernis en vertragingen. Niet alleen voor de forensen, maar ook voor hulpdiensten en openbaar vervoer.

Een slimme stad gebruikt de informatie die beschikbaar is omtrent verkeersstromen om bijvoorbeeld de stoplichten actief te sturen. Zo kan er voorrang gegeven worden aan een route die pas over 10 minuten echt druk wordt.  benieuwd wat dat oplevert, Lees meer

Omgevingstoezicht

Slimme steden gebruiken Camerabeelden om de diensten in een stad te activeren. Door verlichting in een park bezoekers afhankelijk schakelen om zo energie te besparen of zwerfvuil in een gebied te detecteren, zodat de reinigingsdienst kan worden aangestuurd.

Zo kunnen de middelen daar ingezet worden waar de daadwerkelijk nodig zijn. Benieuwd naar de voordelen? Lees meer. 

Meer informatie?